החורף ביוון מתחיל בנובמבר ומסתיים בסוף מארס, כאשר ינואר- פברואר הם החודשים הקרים ביותר ודווקא אז, כשהמחירים נמוכים והעומס בתיירים יורד, זה הזמן להתאוורר בחופשה קצרה. בעוד האיים ביוון נכנסים לתרדמת חורף, דווקא העיר סלוניקי תוססת ופורחת: היא מציעה שפע ומגוון אפשרויות בתוכה ומהווה בסיס יציאה לטיולים בצפון יוון. בחורף, בחופשת סופ״ש קצרה ומרוכזת, ניתן לבלות וליהנות מחוויות יומיות.
ההגעה מישראל קצרה מאוד וזולה יחסית, בייחוד בהשוואה לקיץ. כל הטברנות, החנויות, בתי הקפה והמועדונים פתוחים כמו בשיא העונה. בעונה זאת מומלץ לבלות במרכז העיר: במגדל הלבן, בטיילת המפורסמת של העיר, במרכזי הקניות הסגורים וברחובות העיר הראשיים.
ניתן גם להעפיל אל העיר העליונה, ממנה ניתן לתצפת ולהשקיף על כל סלוניקי, לבקר בשווקים הססגוניים בעיר, לערוך קניות אצל היצרנים המקומיים, לטייל בסמטאות לאדידקה ואף לנסוע לאחד מהכפרים בסביבה.
המקומות הרבים המאפיינים ומייחדים אותה, כמו גם ההווי היווני הטיפוסי, נגישים וזמינים בה בכל עת, כמובן גם בחורף: אתרים היסטוריים, מוזיאונים, מסעדות, מקומות בילוי, טברנות, הופעות ובכלל חיי תרבות עשירים.
כמובן שחלק מהחוויות וההנאות מזומן גם למי שמעדיפים לשבת בחורף ביוון מול אח בוערת במלון או בטברנה וליהנות מתבשילי קדרה ממיטב המטבח היווני-סלוניקאי המוצעים רק בחורף, להצטרף לריקוד יווני לצלילי המוסיקה היוונית הנהדרת ולספוג את האווירה המיוחדת בה, להתוודע אל התושבים המקומיים האדיבים ומסבירי הפנים.
הואיל וסלוניקי משמשת כנקודה מרכזית ליציאה לאזורים נוספים ביוון, תוכלו לשהות בה גם כיומיים-שלושה, לבלות וליהנות מהאטרקציות שבה בדרך לטיול בעוד יעדים בצפון יוון.
מדוע כדאי ומומלץ לבקר דווקא בחורף?
מחירי כרטיסי הטיסה ובתי המלון בחורף זולים מאוד באופן משמעותי –שווים לכל כיס! – בהשוואה לקיץ, בו הביקוש גבוה יותר. החורף הוא עונה אידאלית לחוות את העיר ואת השפע שלה: היסטוריה, פולקלור, תרבות, אוכל, טבע, וגם אפשרות להתוודע אל התושבים המקומיים בעיר ובכפרים, להתרשם מאורח החיים הנינוח, מהטבע, הנופים, המרחבים וממזג אוויר נעים ונוח. בחורף הטבע צובע את כל צפון יוון בירוק בוהק ובצבעים ססגוניים נוספים; עונת החורף היא עונת הפריחה גם באזורי ההרים והכפרים וגם באזורי החוף של הים האגאי. אין כמו החורף מועד מתאים להחיל על יוון את הביטוי- פנינת טבע.
טברנות, הופעות ומוזיקה חיה
עונת ההופעות הרשמית ביוון היא דווקא החורף. בסלוניקי יש חיי לילה סוערים. אין שום מקבילה תרבותית- חווייתית (להשוואה) להופעה חיה במועדון גדול או, לחלופין, בטברנה אינטימית.
כל זמרי יוון נרתמים לעונת ההופעות, החל מהמפורסמים ביותר וכלה בהרכבים מוזיקליים אינטימיים ואותנטיים. מדי שבוע מגיעים לסלוניקי זמרים מהשורה הראשונה וגם הרכבים מיוחדים להופעות במועדוני העיר הגדולים והקטנים.
לבלות באזור התיירות בסלוניקי
סלוניקי מציגה גם צד אחר, מודרני יותר. מוזיאונים רבים, אתרים ומונומנטים, מקומות היסטוריים שכולם מספרים את ההיסטוריה של המקום העם והמורשת רבת השנים.
ואכן, יש הרבה מה לראות בסלוניקי. העיר עמוסה בשרידי ארכיאולוגיה מרתקים שמספרים את סיפורה לאורך ההיסטוריה. המבנה המפורסם ביותר בעיר, שנמצא כמעט על כל גלויה של סלוניקי, הוא 'המגדל הלבן' (The White Tower). האתר, נחשב למוקד עלייה לרגל לכל מבקר בעיר. אתר נוסף ועתיק אף יותר שנחשב לנקודת סלפי חשובה בעיר הוא הקשת והרוטונדה של גלריוס, שרידים של העיר המשגשגת שפעלה בסלוניקי בתקופה הרומית, אי שם במאה הרביעית לספירה.
יש גם מגוון רחב של כנסיות בסלוניקי, מכל התקופות ומכל הגדלים. אפשר להסתפק בביקור בשלוש הכניסות המובילות והמפורסמות ביותר: כנסיית סופיה הקדושה (Agya Sofia) שנבנתה במאה השמינית לספירה, כנסיית השליחים הקדושים (Ayii Apostoli) שנבנתה במאה ה-14, והגדולה מכולן, כנסיית סנט דמטריוס (Ayios Dimitrios) שנבנתה במאה החמישית, כולן מעוצבות בסגנון ביזנטי ומרשימות מבחוץ ומבפנים.
לבלות מחוץ לעיר..
בעונת החורף, הטבע מרהיב ביופיו: הר האולימפוס, וריה, נאוסה, מעיינות חמים, המפלים באדסה כל אלה ידועים כיעדים מבוקשים ומועדפים לחופשת חורף ביעד נחשב, נחשק ואטרקטיבי, במרחק טיסה קצר מישראל.
בחורף, נוכל לעשות את טיולי הטבע והתרבות שאנחנו מציעים במיני וואנים, בג׳יפים או במיניבוסים, בהתאם לדרישות או לצורכי האורחים ובהתאם לחוויות, אותן הם מעוניינים לחוות. הטיולים מתקיימים במרחקים סבירים מסלוניקי.
אנחנו מבקרים בכפרים ציוריים יפהפיים ואותנטיים, בהם ניתן להכיר את התושבים המקומיים, את המאכלים המסורתיים והתרבות המקומית. העיירות השוכנות לאורך קו החוף והמפרצים, יפים במיוחד בחודשי החורף, ומהווים יעד נהדר לטיול הרפתקני. אפשר גם לטייל לאורך החוף ולהתחמם באחד מבתי הקפה בחוף הים, ליהנות מנופים מרהיבים ומנקודות תצפית מיוחדות. נראה מקרוב ונחווה את קצב החיים המתון והאיטי בכפרים, נתפעל מהשלג שמכסה את הרי הסביבה ואת מספר אתרי סקי שפתוחים למבקרים.
טיולי ג׳יפים
טיולי הג׳יפים, הינם טיולים מודרכים, עם נהגים/מדריכים מקצועיים ומיוחדים. והם מהווים אמצעי נוח וחווייתי להכיר את האזור. בטיולי הג׳יפים שלנו בעונת החורף, אנו מציעים טיולי יום פתוחים כבשאר עונות השנה, טיולים פרטיים בהם ניתן לשלב פעילויות שונות במספר מסלולי טיול באזורים שונים.
ספא וקניות
כאשר הטמפרטורות נמוכות בחוץ ולאחר טיול יומי, או כל חוויה אחרת בה בחרתם, אין כמו להירגע וליהנות מעיסוי מפנק לגוף ולנפש. יוון מציעה מגוון אתרי ספא ומעיינות טרמליים.
ישנן כ-112 אופציות של אגמים, מעיינות ונביעות נגישים ביוון, אבל רק כ-20 מהן הפכו לאתרי ספא, עם התמחויות בבעיות גופניות שונות. תיירות טרמלית היא לא רק לגיל השלישי, אלא לכל מי שמחזיק באורח חיים בריא ומניעתי. האיכויות המרפאות של המרחצאות הקרים והחמים ביוון תורמים לתחזוקה נפשית ומנטלית. המרחצאות יעילים להקלה על בעיות ראומטיות, לכאבי גב, לבעיות קיבה, לדלקות כרוניות, לבעיות נוירולוגיים וגניקולוגיות, לשיפור זרימת דם, לבעיות עור, כליות, לליקויים במערכת החיסונית, להתמודדות עם טראומות ועוד. גם בסלוניקי ובסביבתה קיים מבחר מרכזי ספא, אתרי נופש ועוד.
לפני הספא או אחריו, יש שפע של מרכזי קניות, קניונים , חנויות, מסעדות ובתי קפה, המעצימים את חווית הקניות. מותגים בינלאומיים לצד חברות מקומיות ומעצבים מקומיים. בחורף אפשר ליהנות מתקופת הסיילים (במחירים מופחתים באופן משמעותי) מרכזי הקניות בסלוניקי הם רבים ומגוונים…
סיורי יקבים בסלוניקי וצפון יוון
אנו מפגישים את המטיילים שלנו עם יצרני יין מקומיים, יקבים קטנים, משפחתיים ויקבים גדולים ונהנים מהדרכות שונות ביקבים ומטעימות יין.
הביקור ביקב כולל סיור מודרך ביקב ובמוזיאון המפורסם (צולם לאחרונה בתכנית 'שמיים פתוחים' עם גיל חובב), בתום הסיור נתכבד בטעימות יין אדום ויין לבן תוצרת היקב.
ניקח אתכם ונבקר ביקב מפורסם עם היסטוריה שמתחילה בסביבות שנת 1905. מאז ועד היום – שלושה דורות ממשיכים את ייצור היין האיכותי הידוע ביוון מכרמים פרטיים המשלבים את האמנות, המסורת והטכנולוגיה המודרנית.
הכרמים המסורתיים של היקב ממוקמים במורדות היקב באזור נרחב ומרהיב לעין. בכרמים מגדלים זנים מסוגים שונים כולל הזן רודיטיס – זן שאותו שיבח מאות בשנים איל היין היווני דיוניסוס עם ניחוחות נהדרים, טעם עשיר ויין לבן נהדר.
מפעלי היקב נמצאים גם קרובים לכרמים. מדובר בקומפלקס אדיר ומודרני עם ציוד מכני תפעולי מתקדם, מכבשי ענבים, מיכלי קירור בהם מתסיסים את יינות היקב עם בקרה קפדנית ויכולת לשמור את הארומה העשירה המאפיינת את היינות המיוחדים של היקב.
טיולים קולינריים
האוכל היווני תופס מקום חשוב בתרבות העתיקה והעכשווית. סיפורי המיתולוגיה מנציחים את דימיטרה – אלת התבואה, ואת דיוניסוס – אל היין. שניהם היו האלים הפופולאריים ביותר בקרב בני האדם. המטבח היווני פשוט ולא מתחכם, אך למרות זאת טעים להפליא, וכמובן שבטיול ביוון לא רק נהנים מנופים מפעימים, אלא גם ממטעמי המטבח היווני האותנטי. האוכל היווני אנין טעם ומיוחד, הריחות נעימים, והטעמים כובשים. היוונים במשך שנות הכיבוש הארוכות על ידי האימפריה העות'מאנית למדו לבשל מאכלים שלהם השפעות מזרחיות רבות ומגוונות.
קולינאריה מקומית: מומלץ לנצל את מזג האוויר הקריר כדי לטעום את המאכלים הסלוניקיאים הידועים. סלוניקי תתגלה לכם מיד כפנינה קולינרית. יש בה כל מה שצריך בשביל לעשות אוכל טוב: שמן זית מדהים, ירקות נהדרים, פטה בטעם גן עדן ואוזו.
אל תפסחו על כמה מהמאכלים הבולטים יותר שאתם חייבים אבל חייבים לטעום בסלוניקי:
אוזו. חשוב להתחיל במשקה הפופלארי – האוזו. קודם כל, באמת ובפשטות כי הוא מאוד טעים. אלכוהול מקומי הוא אלכוהול שמתאים לאקלים, לאווירה ולכן הוא מומלץ.
זיתים. אחרי שהרגענו קצת את הראש, אפשר לעבור ולהשביע את תאבוננו. נתחיל בקטן ולאט לאט נגביר את הקצב. תעשו לעצמכם טובה, וליד האוזו, תזמינו צלוחית זיתים. איזה אלופים היוונים. איזה זיתים יש להם. איזה שמן זית. בכל טברנה או מסעדה ובעצם בכל מקום שמגיש אוכל יש שמן זית וזיתים נהדרים.
פטה. טוב זה כבר ידוע. הפטה הגיעה מיוון. אז היא בוודאי הכי טובה שם. ויש מלא סוגים של פטה. בשוק יש דוכנים שמוכרים עשרות סוגים: פטה צעירה ופטה מיושנת, פטה מחלב עיזים, בקר או כבשים. בטברנות מגישים אותן עם פלפלים קלויים ושמן זית, או פטה מטוגנת.
ציזיקי. הציזיקי שתטעמו בסלוניקי הוא המשובח והמובחר ביותר. כל מה שאכלתם עד כה זה מעין ניסיון לחיקוי של המקור. הסוד טמון ביוגורט/לבנה שהטעם והמרקם שלו הוא משהו לא מהעולם הזה. הסלוניקאים יודעים את האיזון המושלם בין המלפפונים והיוגורט.
עלי גפן. סלוניקי כונתה "ירושלים דה בלקן". עיר שהייתה מעצמה, בירה של תרבות יהודית. יצאו ממנה פיוטים וספרות והוגי דעות ומשיח אחד.. אז בדומה לעלי גפן הטעימים מירושלים גם הסלוניקאים נותנים פייט רציני למטבח הכורדי של ירושלים. הם גם מגישים אותם עם צזיקי שהופכים את המנה לשלמות.
פאווה. הראש מסודר והבטן כבר רגועה. פאווה – הגרסה היוונית לחומוס. פאווה הוא אחד המאכלים המפורסמים והמזוהים ביותר עם האי סנטוריני, ובכל יוון הוא למעשה התשובה היוונית לחומוס. ביוון וכמובן בסלוניקי הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה.
דגים. סלוניקי היא כידוע עיר נמל, ועל כן הדגים ופירות הים בה מופלאים. על הגריל, מטוגנים, צלויים, חיים או כבושים.
קציצות. ההפתעה הגדולה שלי מסלוניקי הייתה הקציצות. כולם יודעים שהציזיקי, הפטה, האוזו, הדגים והזיתים יהיו מדהימים. הם רכים מבפנים עם מעטפת קריספית, עשויים במידה הנכונה ותמיד תמיד מוגשים עם מתבל שמשתדך בול.
בורקס. תשאירו עוד קצת מקום וחפשו את דוכני הבורקס. הבורקס הסלוניקאי עשוי מבצק פילו וממולא בתרד/ גבינת פטה/ תרד וגבינת פטה. רצוי לקנות אותו בדוכנים שמתמחים ומוכרים רק אותו. הוא מגיע במגשים ענקיים שחותכים מתוכם פיסה ומכניסים לשקית נייר.
סחלב. נסיים במתוק. בחורף הסלוניקאי מוכרים ברחוב מעין גרסה של סחלב, הוא עשוי מחלב, קורנפלור ורסק תפוחים והוא מוגש עם קינמון. כיף לשתות אותו ולחמם את הידיים והטוויסט של הרסק תפוחים הוא טוויסט שכדאי ליבא ארצה.
יאסו !
===
לסיכום, עונת החורף הקרובה בהחלט יכולה להיות עבורכם הזדמנות חווייתית, מהנה ומענגת לחופשה, קצרה או ארוכה, בלתי נשכחת. כל מה שנותר לכם לעשות עכשיו הוא להזמין טיסה ומלון וליהנות מחופשת חורף חמה ומיוחדת בסלוניקי.
אנחנו כאן בשבילכם, נגישים וזמינים 24/7 מודים לכם על הזכות ועל העונג לשרת אתכם באהבה גדולה.